Zoetermeer: Mantelzorgcafé Mantelzorg & Wonen (21 maart)

ZoSamen organiseert op dinsdag 21 maart van 10.00-12.00 uur een Mantelzorgcafé over Mantelzorg & Wonen. Je bent deze ochtend van harte welkom in de zaal achterin lunchcafé De Zoetelaar, Dorpsstraat 99 te Zoetermeer.

Zorg je als mantelzorger voor bijvoorbeeld je vader, moeder of een ander familielid of vriend en woont diegene niet bij je in de buurt? Dan kan de afstand een probleem zijn. Jij en degene voor wie je zorgt kunnen overwegen dichter bij elkaar te gaan wonen. Wanneer je al wel (dicht) bij elkaar woont, wil je wellicht vanwege de gezondheidsproblemen of hulpbehoevendheid van je partner, kind of ouder het  huis laten aanpassen. Weet je dan de weg?  Misschien heb je al aanpassingen gedaan? Welke invloed heeft dit op de bijzondere band tussen jullie? In het Mantelzorgcafé bespreken we de ervaringen onder leiding van Wícorel Koning, coördinator Mantelzorg van ZoSamen.

We bespreken ook  waar je op kunt letten in geval van verhuizen, bijbouwen, verbouwen, het plaatsen van een mantelzorgwoning of bijvoorbeeld het inwonen bij degene voor wie je zorgt of wanneer je juist degene voor wie je zorgt bij jou wilt laten wonen.

Het Mantelzorgcafé is gratis, bedoeld voor mensen die intensief zorgen voor iemand in hun gezin, familie of vriendenkring die (chronisch) ziek, beperkt of hulpbehoevend is. Heb je interesse in dit thema, meld je dan aan met naam, postcode en telefoonnummer op E registratie@zosamen.nl of bel het algemene telefoonnummer van ZoSamen T 0800-0200401.

Als mantelzorger in Zoetermeer kun je je vanaf 1 april digitaal laten registreren door het invullen van een registratieformulier op onze website www.zosamen.nl of door te bellen met het informatienummer van ZoSamen T 0800-0200401. Als je aan de voorwaarden voldoet, kun je dan ook  de jaarlijkse mantelzorgwaardering van de gemeente Zoetermeer aanvragen. Na registratie ontvang je vier keer per jaar onze ZoSamen-nieuwsbrief en blijf je op de hoogte van onze activiteiten voor mantelzorgers.

ZoSamen is er voor mantelzorgers, (zorg)vrijwilligers en voor iedereen die hulp vraagt, geeft of aanbiedt.