Bijeenkomsten dementie voor de regio Midden-Holland

De impact van de diagnose dementie op het dagelijks leven en de gevolgen voor iemands leven zijn groot. Ook voor partners en familieleden komt de diagnose hard aan. Hoe zal het verder gaan, wat kun je verwachten, wat kun je als betrokkene doen? Om partners en of mantelzorgers te informeren en te ondersteunen zijn er speciaal voor hen bijeenkomsten georganiseerd onder deskundige leiding van twee casemanagers van TANDEM.

In de bijeenkomst wordt kort uitgelegd wat er verandert in de hersenen en krijgt u praktische tips bij het omgaan met iemand met dementie die vooral gericht zijn op de communicatie. Hoe kunt u de persoon met dementie ondersteunen in het dagelijkse leven door positieve gespreksvoering? Het bijeenkomen in een kleine groep heeft als voordeel dat alles veel opener kan worden besproken. Er is vaak onderlinge herkenning en men krijgt de informatie waaraan men behoefte heeft. Ook is er volop gelegenheid om vragen te stellen en van gedachten te wisselen. Elke bijeenkomst is om 14.15 tot 16.00 en heeft een inloop vanaf 14.00 met koffie en thee

Aanmelden
Deelname is gratis maar aanmelden is noodzakelijk en kan via de website: www.transmuraalnetwerk.nl/agenda. Of per mail (met vermelding van datum en plaats bijeenkomst en het aantal personen) naar info@transmuraalnetwerk.nl. Of telefonisch (0182) 50 55 34. Uiterste inschrijfdatum is 4 dagen voor elke bijeenkomst. Hieronder staan de data en plaatsen van de bijeenkomsten.

Data en locatie
Dinsdag 11 april 2017
Locatie: Welzijn Zuidplas, ruimte ‘de huiskamer’,
Meidoorn 1a, Nieuwerkerk aan den IJssel

Maandag 8 mei 2017
Locatie: Souburgh Zorgpartners MH, ruimte ‘het Torentje’, 3e etage
Prins Bernhardlaan 2, Waddinxveen

Maandag 12 juni 2017
Locatie: Slothoven Zorgpartners MH, ruimte ‘de huiskamer’
Poorthuisstraat 23, Bergambacht

Dinsdag 12 september 2017
Locatie: De Hanepraij Zorgpartners MH, vergaderzaal begane grond
Fluwelensingel 110, Gouda