Gouda: lezing ‘er zijn bij verlies en verdriet’ (1 mei)

Lezing door Manu Keirse: Er zijn bij verlies en verdriet

Mensen in rouw en hun omgeving stellen zich allerlei vragen: Is het normaal dat je je na maanden nog zo verdrietig voelt?  Is het nog ooit mogelijk om weer van het leven te genieten?  Is het normaal dat je na een jaar nog kunt wenen om de dood van je moeder? Reageert ieder mens op dezelfde manier? Is het waar dat de tijd “alle wonden heelt”?  Hoe kun je iemand in verdriet helpen en troosten? Hoe kun je een collega die zijn partner of een kind verloren heeft tegemoet treden op de eerste dag van zijn werkhervatting? Deze en vele andere vragen worden frequent gesteld door mensen in verdriet en hun omgeving.  Meer weten hierover kan helpen. Je persoonlijke ervaringen, de leeftijd waarop men de persoon verliest en de eigen levensomstandigheden maken dat een verlies voor elke persoon weer anders is.

In deze lezing wordt uiteengezet wat je voor mensen in verdriet kunt doen. Het is zowel voor mensen in rouw zelf en voor hun familie, hun vrienden, hun studie- en werkomgeving belangrijk te weten wat helpt en niet helpt in situaties van verdriet. Meer weten kan mensen die in hun eigen leven met verlies en verdriet worden geconfronteerd helpen om hun eigen reacties en gevoelens te verstaan en zich beter te handhaven in een moeilijke periode. Het kan ook hun omgeving helpen om op de juiste manier ondersteuning te bieden.

Over de spreker
:
Prof. dr. em. Manu Keirse is klinisch psycholoog, doctor in de geneeskunde en emeritus hoogleraar  verlieskunde. Hij is dé specialist in België en Nederland als het over rouwverwerking en de laatste levensfase gaat. Zijn boeken werden in vele talen vertaald.

Boeken van Manu Keirse o.a. “Vingerafdruk van verdriet”(2012), “Helpen  bij verlies en verdriet”(2008), “Kinderen helpen bij verlies”(2009)

Wanneer: 1 mei  19.30 uur ( inloop vanaf 19.00 uur)
Waar: Zoet en Zalig, Spieringstraat 1, , Gouda
Kosten: € 7,50  NB in deze locatie komen de consumpties voor eigen rekening
Aanmelden: via email info@boek-en-troost.nl