Mantelzorgcafé op dinsdag 17 januari bij inZet Noordhove & Segwaert

,

Op dinsdag 17 januari 2023 van 10:00 tot 11:30 uur organiseren we een mantelzorgcafé op de inZet inlooplocatie Noordhove & Seghwaert op de Petuniatuin 7a. Ervaringen uitwisselen met gelijkgestemden kan heel prettig zijn. In dit mantelzorgcafé wordt het onderwerp Eenzaamheid bespreekbaar gemaakt.

Voor de Corona-pandemie liet een onderzoek van MantelzorgNL zien dat 43% van de langdurig zorgende mantelzorgers zich eenzamer voelde ten opzichte van het algemeen landelijke percentage van 10%. Mantelzorgers van mensen met dementie en NAH waren zelfs bijna twee keer zo vaak eenzaam dan de doorsnee Nederlander. Sinds 2020 zijn die aantallen groter geworden door de periode van verplichte social-distancing. Eenzaamheid onder mantelzorgers is dus inmiddels een serieus probleem, groter dan we eerder dachten. Herkent u dit? Zijn deze gevoelens soms onvermijdelijk of kunnen ze worden voorkomen? Wat helpt om er mee om te gaan? Daar gaan we in het aanstaande mantelzorgcafé met elkaar over in gesprek. U bent van harte welkom om mee te praten of om informatie op te doen.

Aanmelden is noodzakelijk en kan door te mailen naar zoetermeer@mantelzorgcentraal.nl met uw naam, postcode en telefoonnummer. Het mantelzorgcafé is gratis en bedoeld voor mensen die zorgen voor een naaste. Ervaringen uitwisselen met gelijkgestemden kan heel prettig zijn.
Zorgt u ook intensief voor een (chronisch) zieke partner, een hulpbehoevende ouder, of een kind met beperking en heeft u zich nog niet geregistreerd als mantelzorger? Ga naar de website www.mantelzorgcentraal.nl/zoetermeer, zodat u ook gebruik kunt maken van mantelzorgondersteuning.

Aanmelden is noodzakelijk en kan via zoetermeer@mantelzorgcentraal.nl met vermelding van uw naam, postcode en telefoonnummer.