Mantelzorgers gezocht voor deelname campagne

,

Inmiddels zijn we voorzien! Bedankt voor jullie reacties!

Ben jij mantelzorger in Zoetermeer? Zorg je voor een familielid, een vriend of misschien een kennis? Dat doe je niet zomaar. Het betekent dat jullie een bijzondere band hebben. We zoeken verhalen van mantelzorgers. Verhalen over de mooie en moeilijke kanten van mantelzorg. Deze verhalen willen we gebruiken voor onze campagne over mantelzorg.

Meewerken?

Meld je dan aan bij de gemeente Zoetermeer via telefoonnummer 14079 en vraag naar Anna de Vries-Asselbergs. Of mail naar communicatie@zoetermeer.nl.

Wie zoeken wij?

Wij zijn op zoek naar Zoetermeerse mantelzorgers in alle leeftijden en samenstellingen. Jong, oud, partners, buren, zussen, kinderen en hun ouders. Mantelzorg dus in alle vormen.

Hoe werkt het?

Werk je mee aan de campagne? Dan komt een professionele tekstschrijver met fotograaf of een filmmaker bij je langs. Deze neemt een interview af met zowel jou als de persoon voor wie je zorgt.

Je hebt zelf invloed op het eindresultaat. Een fotograaf neemt foto’s van jullie samen. Zo leggen wij jullie bijzondere band vast. De interviews verschijnen in de krant en op internet. Na afloop krijg je ook zelf de foto´s, interviews of het filmmateriaal als mooi aandenken.

Waarom een campagne?

De gemeente maakt deze campagne om Zoetermeerders te laten zien wat mantelzorg precies inhoudt. En om mantelzorgers te informeren over de mogelijke ondersteuning die zij kunnen krijgen. Door een gesprek op gang te brengen over mantelzorg en alles wat erbij komt kijken, hopen we ook te voorkomen dat mantelzorgers in de toekomst overbelast raken.