Mantelzorgwaardering Zoetermeer aanvragen

,

Vanaf deze maand is het weer mogelijk om de mantelzorgwaardering aan te vragen.
Mantelzorgers zorgen langdurig, intensief en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid, vriend of kennis.

Ben je mantelzorger voor iemand in Zoetermeer? Dan kom je voor 2022 mogelijk in aanmerking voor de Mantelzorgwaardering.

 

Waardering voor mantelzorgers

Met de mantelzorgwaardering laat gemeente Zoetermeer haar waardering blijken voor de inzet van haar mantelzorgers. In 2022 bestaat de mantelzorgwaardering opnieuw uit een éénmalige financiële waardering van € 200,-.

De waardering is aan te vragen via het registratieformulier: klik hier

  • –  Je komt in aanmerking voor de mantelzorgwaardering wanneer je 18 jaar of ouder bent en onbetaald voor je naaste zorgt.
  • –  De zorg is langdurig (meer dan 3 maanden aaneengesloten) en intensief (meer dan 8 uur per week).

Let op! De aanmeldingstermijn voor de mantelzorgwaardering is tot en met 10 november 2022, tevens de landelijke Dag van de Mantelzorg. Per mantelzorger wordt maximaal één waardering uitgegeven.

Na de registratie

Zodra je aanvraag verstuurd is, ontvang je een automatische bevestiging op het opgegeven e-mailadres. Niet gezien of ontvangen? Het kan zijn dat de bevestiging in je ongewenste e-mail terecht gekomen is. Na registratie ontvang je 3 keer per jaar het magazine MantelKRACHT met actuele landelijke en gemeentelijke informatie over mantelzorg. De uitbetaling van de waardering vindt begin december plaats.

Nog vragen of hulp nodig?

Voor hulp bij het aanvragen van de waardering kun je terecht op het inloopspreekuur op donderdagmiddag van 15:00-16:00 uur bij inZet Noordhove & Seghwaert op de Petuniatuin 7A.

Alleen hulp nodig bij het invullen van het formulier via internet? Loop dan even binnen bij een inZet-locatie in je wijk.
Een afspraak maken met één van de coördinatoren mantelzorg kan ook. Dat kan door te mailen naar zoetermeer@mantelzorgcentraal.nl.