Oproep: mantelzorg geven, wat doet dat met je?

Ervaringen gezocht voor online onderzoek

Het geluk van mantelzorgers

Zorgen voor een ander geeft voldoening en dankbaarheid, maar ook stress en vermoeidheid. Wat is het effect van mantelzorg op jouw welzijn en geluk? Wat zijn mooie momenten voor jou? En hoe kunnen moeilijke momenten toch makkelijker worden?

Onderzoekers van Radboud Universiteit Nijmegen willen begrijpen hoe mensen zich in verschillende situaties voelen én zorgen voor meer geluk. Ze doen daarom een online onderzoek waarbij mantelzorgers hun verhaal kwijt kunnen, ‘Mantelzorg, goed gevoel’.
Dat hebben ze zo makkelijk mogelijk gemaakt: deelnemers krijgen een mailtje met uitnodiging om vragen in te vullen, en kunnen dat dan doen wanneer het hen uitkomt. Ze hebben dit ook met een klein groepje mantelzorgers getest en die vonden het fijn om mee te doen.

Wil jij meehelpen?

Jouw ervaring telt! Ga naar www.ru.nl/mantelzorg en doe mee met het onderzoek, dat is heel eenvoudig én heel waardevol. Meedoen kan gewoon thuis online en wanneer je wilt. Het gaat om een welkomst-vragenlijst van twintig minuten, gevolgd door twee weken waarin je op de dagen dat je mantelzorg hebt gegeven één ervaring kort beschrijft.

Neem nu een kijkje op www.ru.nl/mantelzorg voor meer info en om mee te doen, dat kan heel februari nog t/m 5 maart. Als dank maakt u ook nog kans op een van de VVV-bonnen ter waarde van 50 euro.