Terugblik Dag van de Mantelzorg 2018 – Gouda

,

Afgelopen zaterdag 10 november 2018 hebben we in Gouda de Dag van de Mantelzorg georganiseerd in de Goudse schouwburg. De dag waarop mantelzorgers even in het zonnetje gezet worden voor de zorg die zij hebben en het werk dat zij doen. 

Wethouder Michiel Bunnik

Wethouder Michiel Bunnik sprak de mantelzorgers toe met de mooie woorden:

‘Als je zorg wilt verlenen, vergt dit veel organisatie. Je eigen leven geef je een beetje op en dat is te waarderen dat jullie mantelzorgers dit allemaal doen.’

Lenny Althof, directeur van Palet Welzijn gaf symbolisch een hartverwarmend gebaar door een hartvormige handenwarmer aan één van de aanwezige mantelzorgers uit te reiken.

Pubquiz hilarisch en verbindend

Daarna werden de mantelzorgers op een hilarische manier door de Pubquiz-masters aan de tand gevoeld in 11 teams. In verschillende rondes kwamen allerlei thema’s aan bod zoals culinaire ronde, dierenronde en de muziekronde. Bij de muziekronde werd er door vele mantelzorgers uit volle borst meezongen.

Nadat de strijd gestreden was en de letterlijke ‘poedelprijs’ uitgereikt kon er maar 1 team de echte winnaar zijn: ‘De Doordagjes’.

Wat vooral mooi was om te zien dat er genoeg tijd was om met andere mantelzorgers te praten. En hoe snel er een leuke band en gezellige sfeer ontstond ook al kenden ze elkaar vooraf niet.

Na afloop van het spektakel ontvingen alle Goudse mantelzorgers een goodiebags. En deze goodiebag zat een ‘Hart voor mantelzorg’,  verschillende lekkernijen en acties die beschikbaar waren gesteld door verschillende Goudse ondernemers om thuis nog even na te genieten!

Mantelzorg, dat waarderen we gewoon!

De Dag van de Mantelzorg is georganiseerd door Palet Welzijn en Sociaal Team Gouda.

Tijdens deze middag zijn er diversen foto’s gemaakt.

Bekijk hier de foto’s.