Beste wensen voor 2021

Tweeduizendtwintig gaat de geschiedenisboeken in als het jaar dat Covid-19 de wereld op zijn kop zette! En het is helaas nu nog steeds niet onder controle.

Iedereen heeft de impact kunnen voelen, het gemis van contacten, stoppen van activiteiten, allerlei acties die op touw werden gezet om mensen te helpen. Het beroep wat op mantelzorgers is en wordt gedaan was nog groter dan voorheen. Het gewone leven zoals we dat kenden zal nog niet heel snel terugkomen. Maar de hoop is dat de vaccinaties ervoor gaan zorgen dat we weer wat meer vrijheden krijgen en dat we weer terug naar het ‘normaal’ van vóór maart 2020 kunnen.

Mantelzorgcentraal vindt samen met andere mantelzorgorganisaties dat ook mantelzorgers voorrang moeten krijgen bij vaccinatie. Mantelzorgers moeten prioriteit krijgen, omdat zij een belangrijke en moeilijk vervangbare rol hebben in de zorg van hun naaste. Daarnaast biedt het extra bescherming in gevallen waarbij de naaste niet gevaccineerd kan worden. Juist in de coronacrisis is het tekort aan beschikbare zorgverleners groot en kunnen mantelzorgers en naasten zeker niet ‘gemist’ worden.

Hierover is een brief aan de 2e kamer gestuurd door belangenvereniging MantelzorgNL. We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen hieromtrent.

Voor 2021 wensen wij mantelzorgers dan ook een mooi, ‘normaal’ en vooral gezond nieuw jaar!