Zoetermeer: Workshop ‘Parkinson en de Naaste’ (3 oktober)

,

De workshop vindt plaats op 3 oktober om 13.00 uur. De exacte locatiegegevens ontvangt u na inschrijving, 2 weken voorafgaand aan de workshop. Deze workshop is exclusief voor partners en mantelzorgers en is niet toegankelijk voor de patiënt.

Als uw partner of naaste de diagnose Parkinson krijgt, is dat een hele schok en verandert er voor u ook het nodige. U wordt daardoor mantelzorger, omdat uw partner of naaste hulp en zorg nodig heeft. Mantelzorg verloopt vaak goed, maar vormt ook een grote belasting. Daarom is steun voor de mantelzorger belangrijk. Niet omdat u zwak bent, maar omdat u sterk wilt blijven!

Daarom ook heeft de Parkinson Vereniging het Zorgboek ‘Parkinson(ismen) en de naasten’ gemaakt: een boek met praktische tips over verzorging en aanvragen van regelingen. Maar ook met tips over hoe u als mantelzorger zelf fit en gezond kunt blijven en daardoor de zorg voor uw naaste beter kunt volhouden.

Om er voor te zorgen dat de informatie uit het zorgboek in de praktijk toegepast kan worden, biedt de Parkinson Vereniging de workshop ‘Parkinson en de naasten’ aan.

Onderwerpen die tijdens deze pilotworkshop aan bod komen zijn:

Parkinson: de verschillende verschijningsvormen en de psychische gevolgen.

De veranderende relatie: hoe daarmee om te gaan? Met name met de psychische gevolgen. Hoe en wat vertel ik mijn omgeving?

Steun en hulp: waar kunt u die vinden? Hulp durven vragen en aannemen. Grenzen stellen: hoe doet u dat?

Zorg voor uzelf: er alleen voor staan. Hoe blijft u in balans en voorkomt u opgebrand te raken?

Werkwijze

In de workshop is veel ruimte voor het uitwisselen van ervaringen, worden korte inleidingen gegeven en wordt gewerkt met opdrachten en oefeningen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de workshop en de kosten op de website van de Parkinson Vereniging: https://www.parkinson-vereniging.nl/wat-doen-wij/trainingen-en-cursussen/workshop-parkinsonismen-en-de-naasten-3-oktober-zoetermeer/