Aanvragen gemeentelijke mantelzorgwaardering 2024 weer mogelijk

,

De mantelzorgwaardering 2024 van de gemeente Zoetermeer bestaat ook dit jaar uit een éénmalige financiële waardering van € 200 voor mantelzorgers die intensief zorgen voor een naaste. De mantelzorgwaardering 2024 is aan te vragen van 1 april tot en met de landelijke Dag van de Mantelzorg op 10 november aanstaande.

Wanneer mag je de mantelzorgwaardering aanvragen?

Ben je een mantelzorger van 18 jaar en ouder die onbetaald zorgt voor een partner, vriend, ouder(s) of een ander familielid vanwege een chronische (psychische) ziekte, verslaving, handicap/beperking of ouderdom? Bied je deze zorg langdurig (langer dan 3 maanden aaneengesloten) en intensief (minimaal 8 uur per week)? Woont degene waarvoor je zorgt in Zoetermeer? Dan mag je de gemeentelijke mantelzorgwaardering aanvragen.

Hoe werkt de aanvraag?

De mantelzorgwaardering dien je ieder jaar opnieuw aan te vragen. Hoe doe je dat? Vul het gehele registratieformulier in op de website van Mantelzorgcentraal. Heb je je aanvraag verstuurd? Dan ontvang je een automatische bevestiging op het opgegeven e-mailadres. Heb je de e-mail niet gezien of ontvangen? Kijk dan ook nog even in je ongewenste e-mailbox.

Mantelzorgcentraal verwerkt in opdracht van de gemeente Zoetermeer de aanvragen voor de mantelzorgwaardering. Na registratie ontvang je van Mantelzorgcentraal regelmatig mail over ondersteuningsmogelijkheden voor mantelzorgers in Zoetermeer. Je ontvangt ook drie keer per jaar het gratis mantelzorgmagazine MantelKRACHT, met daarin actuele landelijke en gemeentelijke informatie over mantelzorg.

Let op! De aanvraagtermijn loopt van 1 april tot en met 10 november. Daarna kan je aanvraag niet meer voor 2024 worden meegenomen. Het bedrag zal in december door de gemeente Zoetermeer worden uitgekeerd. Per mantelzorger wordt maximaal één waardering uitgegeven.

Hulp bij aanvragen

Voor ondersteuning bij het aanvragen van de waardering is de coördinator mantelzorg op donderdagmiddag van 15.00 tot 16.00 uur aanwezig op de inlooplocatie van inZet Noordhove & Seghwaert, Petuniatuin 7a in Zoetermeer.

Vragen over de waardering of wil je een afspraak maken voor het spreekuur? Mail hiervoor naar zoetermeer@mantelzorgcentraal.nl