Gespreksgroep Zin in mantelzorg start op 13 september

,

Als mantelzorger is het soms prettig om ervaringen te delen. Daarnaast is het goed om stil te staan bij wat je bezielt in de zorg voor de ander, wat je krachtbronnen zijn en hoe je grenzen kunt stellen.

Van elkaar leren en ervaringen delen

‘Zin in mantelzorg’ is een gespreksgroep waarin mantelzorgers de gelegenheid krijgen ervaringen te delen met andere mantelzorgers en van elkaar te leren. Het is de bedoeling om samen de zin en betekenis van de mantelzorg te ontdekken. Op die manier krijgen en vinden we daadwerkelijk ‘zin’ in mantelzorg. De eerst bijeenkomst is op dinsdag 13 september 2022.

Deelnemer Cornelie: “Eerst had ik niet echt een voorstelling van de gespreksgroep mantelzorg, maar wat ben ik blij dat ik gegaan ben. Mensen in dezelfde situatie, die  precies weten wat je bedoelt wanneer je je weer eens door het systeem gefrustreerd voelt. Elkaar steunen en zo nodig opbeuren, ik heb er heel veel aan gehad.”

Elke bijeenkomst een ander thema

De gespreksgroep bestaat uit maandelijkse bijeenkomsten met de thema’s:

> Kennismaken

> Wat bezielt U?

> Geven en ontvangen

> Verlies

> Krachtbronnen

 

Start op 13 september 2022

De reeks start op dinsdagmiddag 13 september van 13:30-15:30uur in ’t Centrum, Frans Halsstraat 1 in Zoetermeer. Vervolgdata zijn op 11 oktober, 8 november, 13 december 2022 en 10 januari 2023.

De groep wordt geleid door professionals van De Pelgrim Zoetermeer en het team mantelzorg van Mantelzorgcentraal/inZet.

Kosten: een vrijwillige bijdrage met als richtlijn: € 4,00 per bijeenkomst voor het werkmateriaal en koffie of thee met iets lekkers.

Info en aanmelden

Wil je je opgeven of heb je vragen? Mail naar info@depelgrimzoetermeer.nl of bel met Gerda Griffioen op T 06-52 413 195.