Gouda: Buurthuiskamer De Buurvrouw Zoutman feestelijk geopend

,

 

Feestelijkheid vulde de lucht tijdens de opening van de Buurvrouw Zoutman. De ruimte straalde warmte uit, versierd met slingers en bloemen, doordrongen van de zoete geur van zelfgebakken lekkernijen. Een plek die je direct omarmde als thuis.

Vanaf 14.00 uur stroomden geïnteresseerden binnen: buurtbewoners, zorgmedewerkers, vertegenwoordigers van de gemeente Gouda en zelfs wethouder Anna van Popering. Een bont gezelschap vulde de ruimte met levendige conversaties en een aangename drukte.

Verrassend lekkere opening

De officiële opening werd ingeluid door wethouder Anna van Popering en Petra Pronk, de directeur van Palet Welzijn. Symbolisch werd er een koek uitgestoken met het logo van ‘De Buurvrouw’ en was de buurthuiskamer geopend. Anna van Popering sprak:

“Als gemeente zetten wij ons actief in om mensen met dementie en hun mantelzorgers zo lang mogelijk aan de samenleving te laten meedoen. We stimuleren en faciliteren bedrijven en organisaties die dit ook nastreven. Zo ontstaat een gemeenschap waarin iedereen dementie accepteert: van bakker en buurman tot sportclub en wijkagent; en waarin de gemeenschap mensen met dementie een handje toesteekt wanneer zij het even niet meer weten. Een initiatief als De Buurvrouw is daarom hartstikke welkom: een laagdrempelige toegangsplek waar je graag komt”.

Zoetigheid en vergeet-me-nietjes

Na het formele gedeelte genoten de aanwezigen van gezellige gesprekken onder het genot van hapjes en drankjes. Iedereen werd verwend met koffie, thee en heerlijke lekkernijen, waaronder tompouces en zelfgebakken koeken. Ook was er gelegenheid om creatief bezig te zijn door het versieren van een terracotta potje en dit te vullen met aarde en vergeet me niet zaadje, het symbool van Alzheimer Nederland. Hoewel de naam ‘De Buurvrouw Zoutman’ wellicht mannen op afstand zou houden, waren er zeker mannen aanwezig en deelden zij in de feestvreugde.

  

Over De Buurvrouw Zoutman

Deze warme buurthuiskamer is er speciaal voor mensen met geheugenproblemen, dementie en/of een klein sociaal netwerk. De Buurthuiskamer biedt een veilige en gezellige omgeving waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten, activiteiten kunnen ondernemen en ondersteuning kunnen vinden.

Locatie en contact

De Buurvrouw Zoutman bevindt zich in het gebouw Buurtpunt Zoutman aan Zoutmanplein 6A in Gouda.
Neem voor informatie contact op met Lianne Uittenbogaard, activiteitencoach bij De Buurvrouw Zoutman.

Lianne Uittenbogaard, tel: 06 – 295 17 387 of per e-mail: buurvrouwzoutman@paletwelzijn.nl

 

Fotograaf: Astrid den Haan(externe link)