Mantelzorgcafé op dinsdag 21 maart bij inZet Noordhove & Segwaert

,

Op de inlooplocatie Noordhove & Seghwaert (Petuniatuin 7a), organiseren de mantelzorgcoördinatoren van inZet op dinsdag 21 maart van 10:00 tot 11:30 uur een mantelzorgcafé. Dit keer wordt het onderwerp respijtzorg besproken. Even een adempauze voor de mantelzorger.

Tijdens het zorgen voor een ander kan het soms moeilijk zijn om een moment voor jezelf te nemen. Maar om het zorgen vol te kunnen houden, is het belangrijk om af en toe even vrijaf te hebben. Dat kan vaak alleen als uw zorgtaken worden overgenomen. Tijdelijk overdragen van de zorg noemen we respijt. In dit informatieve mantelzorgcafé bespreken we wat de respijtmogelijkheden zijn in Zoetermeer en omstreken.

Heeft u ervaring met een vorm van respijt?
Ook dan bent u ook van harte welkom om mee te praten en uw waardevolle ervaring te delen met andere mantelzorgers.

Aanmelden is niet verplicht, maar wel handig
Zeker wanneer u een plekje wilt. Stuur dan een mail naar zoetermeer@mantelzorgcentraal.nl met uw naam, postcode en telefoonnummer. Het mantelzorgcafé is gratis en bedoeld voor mensen die intensief zorgen voor een naaste. Ervaringen uitwisselen met gelijkgestemden kan heel prettig zijn.

Zorgt u ook intensief voor een (chronisch) zieke partner, een hulpbehoevende ouder, of een kind met beperking en heeft u zich nog niet geregistreerd als mantelzorger? Ga naar de website www.mantelzorgcentraal.nl/zoetermeer, zodat u ook gebruik kan maken van mantelzorgondersteuning.