Respijtdag ‘Ervaar Oudewater’ op 18 september 2021

,

Voor de mantelzorgers uit Gouda en Waddinxveen, verzorgen wij de respijtdag dit jaar op zaterdag 18 september in Oudewater. Tijdens deze dag geniet je van een mooie boottocht door Oudewater en daarna een uitgebreide lunch in één van de stadscafe’s. In de middag is er gelegenheid om Oudewater zelf te ontdekken. Er is voldoende mogelijkheid om, op gepaste afstand, andere mantelzorgers te ontmoeten.

Ga met ons mee, je bent van harte welkom!

Oudewater kent een bewogen historie waar je niet bij stilstaat als je er nog nooit geweest bent. Zo werd het stadje en haar inwoners bijna compleet verwoest tijdens de 80-jarige oorlog wat de geschiedenis in is gegaan als “de Moord van Oudewater”. Oudewater speelt een prominente rol in heksenvervolging (16e en 17e eeuw) en was zij met haar touwindustrie in de Gouden Eeuw het centrum van handel en welvaart én zo ook de leverancier van de scheepstouwen voor de VOC.

Op deze respijtdag word je ontvangen met koffie. Vervolgens, stappen we op de boot voor een rondvaart waar we interessante verhalen over Oudewater te horen krijgen. Na een klein uurtje varen door de grachten strijken we neer voor een uitgebreide lunch bij één van de stadscafé ’s. Daarna ben je vrij en kan je op eigen gelegenheid één van de musea bezoeken of gewoon lekker op je eigen tempo door het historische stadje slenteren.

Programma zaterdag 18 september 2021

  • vanaf 10:00 uur Ontvangst met koffie
  • Boottocht door Oudewater met een gids/verteller (vertrek 10.45 of 11.45 uur)
  • Lunch en aansluitend zelf het stadje nader verkennen

Gezien de geldende coronamaatregelen dien je zelf vervoer van en naar Oudewater te regelen.

Alle RIVM-richtlijnen worden nauwgezet gevolgd om ieders gezondheid te beschermen. Ook tijdens de rondvaart en lunch wordt hier rekening mee gehouden.

Er kunnen max. 12 personen mee op per rondvaart, om die reden zijn er 2 rondvaarten gereserveerd in de ochtend.

Kosten respijtdag

De eigen bijdrage is € 15,00 per persoon incl. ontvangst met koffie, boottocht en lunch.

Inschrijven tot 27 augustus 2021

Ga je ook mee, meld je dan zo spoedig mogelijk aan. Download hier het inschrijfformulier met nadere informatie en een eenmalige incasso.  De uiterlijke inleverdatum voor het inschrijfformulier is 27 augustus 2021.

Voor aanmelden en/of vragen kun je contact opnemen met:

Daniëlle Schipper T. 088 0234226 of via info@mantelzorgcentraal.nl o.v.v. Respijtdag 2021

Zorg thuis regelen

Wil je graag mee met de respijtdag, maar weet je niet hoe je dat thuis moet regelen? Neem dan contact op met de lokale ondersteuner.
– Waddinxveen: Danielle Schipper, coördinator mantelzorg  T. 088 02 34 226
– Gouda: Sociaal Team in Gouda, T. 088 90 04 321 of info@sociaalteamgouda.nl

Overig

Tijdens de respijtdag worden er foto’s genomen voor sociale media doeleinden, wanneer je hier persé niet op wilt staan kun je dit bij de aanmelding doorgeven.