Mantelzorgcafé Noordhove & Seghwaert 19 september

, ,

Op de inlooplocatie Noordhove & Seghwaert organiseren de mantelzorgcoördinatoren op dinsdag 19 september van 10.00 tot 11.30 uur een mantelzorgcafé over het onderwerp: gezonde grenzen.

Hoe stel jij grenzen?

Je grenzen in de gaten houden, is voor iedereen belangrijk. Als je als mantelzorger zorgt voor een ander is het extra belangrijk om je grenzen te bewaken. En al helemaal als je lang en/of intensief voor iemand zorgt of voor meerdere mensen tegelijk. Gezonde grenzen zijn nodig om het zorgen ook op langere termijn vol te kunnen houden. Grenzen aangeven in een zorgrelatie is ingewikkeld. Je wil immers graag dat het goed gaat met de ander en ook opvangen wat de ander niet (meer) zelf kan. In de ‘flow’ van het zorgen, word jij ongemerkt telkens uitgedaagd om over je eigen grenzen te gaan. Soms maakt het (veranderde) gedrag van degene voor wie je zorgt dat grenzen stellen een hele uitdaging is.

En wat zou je wellicht willen of kunnen veranderen als je kijkt naar de grenzen die spelen in jouw mantelzorgsituatie? Tijdens dit mantelzorgcafé gaan we met elkaar in gesprek hierover en geven informatie en stellen vragen die jou aan het denken zetten over jouw grenzen.

Wanneer en waar

Dinsdag 19 september van 10.00 tot 11.30 uur
Petuniatuin 7a, Zoetermeer

Aanmelden niet verplicht, wel prettig

Aanmelden is niet verplicht maar wil je verzekerd zijn van een plek, stuur dan een mail naar zoetermeer@mantelzorgcentraal.nl met je naam, postcode en telefoonnummer. Het mantelzorgcafé is gratis en bedoeld voor mensen die zorgen voor een naaste. Ervaringen uitwisselen met gelijkgestemden kan heel prettig zijn, een goed gesprek met andere mantelzorgers kan je nu net die boost geven die nodig is om goed verder te gaan.