Zoetermeer: Workshop voor mantelzorgers ‘BordjeVol’

,

“Hoeveel ligt er op uw bordje?”, dat was de vraag die centraal stond tijdens de workshops die het team mantelzorgondersteuning van inZet afgelopen vrijdag 5 augustus organiseerde voor mantelzorgers. De workshop BordjeVol is een gratis workshop die bij inZet in Rokkeveen plaatsvond.

De methode van BordjeVol geeft inzicht in de mantelzorgtaken en alle andere dingen die deel uitmaken van het leven. Welke taken zijn energievreters en welke activiteiten geven juist energie? En hoe is de balans daarvan? Spelenderwijs helpt het de mantelzorger om keuzes te maken en hoe je hulp kunt vragen aan je omgeving. Door deze aanpak komt de behoefte van de mantelzorger snel naar voren en wordt inzichtelijk welke hulp mogelijk is, waar hij/zij zelf niet gauw aan denkt. Het was een waardevolle dag met positieve reacties en uitkomsten. Een mantelzorger vertelde na afloop: “Ik vond de workshop verdiepend, het gaf mij meer inzicht dan vooraf gedacht. Ik heb weer nieuwe ideeën waardoor ik het zorgen voor mijn vrouw beter vol kan houden”.

Op 7 oktober organiseert inZet nogmaals een dag met workshops BordjeVol voor geregistreerde mantelzorgers, onder leiding van een coördinator mantelzorg. Zorgt u ook intensief voor een (chronisch) zieke partner, een hulpbehoevende ouder, of een kind met beperking en heeft u zich dit jaar nog niet geregistreerd?  Op deze pagina kunt u zich aanmelden zodat u ook gebruik kan maken van mantelzorgondersteuning en deze workshop.