Nationale Dag van de Mantelzorg ook bij jou in de omgeving

, , , , ,

Op vrijdag 10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Die dag worden mantelzorgers in heel Nederland in de schijnwerpers gezet; ook bij jou in de omgeving. Mantelzorgers zorgen voor een ziek of gehandicapt familielid, vriend of buur. Dit wordt heel gewoon gevonden, maar dat is het niet. Het is bijzonder en verdient waardering.

Iedere gemeente waardeert en bedankt mantelzorgers voor hun waardevolle zorg voor familieleden met extra behoeften. Door de mantelzorgwaardering en het mogelijk maken van de Dag van de Mantelzorg, erkent de gemeente deze inzet. Daarnaast is het belangrijk voor mantelzorgers om af en toe tijd voor zichzelf te hebben, omdat ze vaak voor anderen zorgen, maar zichzelf vergeten. De boel even de boel te kunnen laten. Op verschillende locaties is er vanalles te doen.

Dag van de Mantelzorg Zoetermeer: “Regel ook eens een dag voor jezelf!”

In Zoetermeer wordt deze dag feestelijk geopend door een wethouder. Daarna is er een verrassende pubquiz met drankjes en verschillende hapjes.

Dag van de Mantelzorg Waddinxveen

Op woensdagavond 8 november is er een gezond buffet en zijn feestelijke activiteiten. Een gastspreker opent deze bijzondere avond.

Dag van de Mantelzorg Gouda: “Even op adem komen”

Op vrijdagmiddag 10 november, wordt de Dag van de Mantelzorg officieel geopend in Filmhuis Gouda. Wethouder Anna van Popering overhandigt symbolische de eerste mantelzorgattentie. Daarna kun je blijven zitten voor de ontspannende film ‘Good luck to you, Leo Grande’.

Zaterdag 11 november zijn er verschillende workshops te volgen in Het Vijfde Huis. Waaronder de workshops: de kracht van adem, tekenen door intuïtieve expressie, muziek en zang en Qigong. Ook kun je je dit jaar weer laten verwennen met een ontspannende massage.

Dag van de Mantelzorg Bodegraven-Reeuwijk

Ook in Bodegraven-Reeuwijk is er aandacht voor de mantelzorger. Op zaterdag opent de wethouder van het sociaal domein deze dag. Daarna volgt er een walk-in high tea met luxe hapjes en drankjes. Een bekende Nederlander komt er optraden.

Landelijk thema: Stop de #regelkolder

De landelijke Dag van de Mantelzorg is een initiatief van MantelzorgNL. Dit jaar vragen zij aandacht voor de regeldruk die mantelzorgers ervaren. Brieven met vaak onbegrijpelijke taal; een berg formulieren en ingewikkelde regels. Niet weten waar je precies moet zijn en met tientallen zorgprofessionals en organisaties te maken krijgen. Stichting MantelzorgNL is daarom de petitie ‘Stop de #regelkolder’ gestart. De petitie wordt na de Tweede Kamerverkiezingen aan de politiek aangeboden. Voor meer informatie over mantelzorg of over het landelijk thema zie www.mantelzorg.nl of www.mantelzorg.nl/dag-van-de-mantelzorg

 

Nb. Mantelzorgers die ingeschreven staan voor de Dag van de Mantelzorg zijn uitgenodigd. Ben je niet ingeschreven? Dan is het helaas niet meer mogelijk hiervoor om aan te melden. Voor volgend jaar is dit wel mogelijk.