Theatervoorstelling over mantelzorg op 19 november

, , , , ,

“Er komt een dag, dan krommen zij hun rug, vertragen zij hun pas en vernauwt hun wereld. Dan draaien de zorgrollen om; epileer je kin of neusgaten, ontwar je de administratie of breng je de soep. Dan bel je elke dag even of juist liever nooit.”

Als mantelzorger klinkt dit voor jou misschien bekend. Op zondagmiddag 19  november is er voor o.a. mantelzorgers een mooie en integere voorstelling in het Evertshuis in Bodegraven te zien. De theatervoorstelling gaat over ouderen in onze samenleving, omgaan met dementie en zorg voor ouderen en ouders. In de voorstelling ‘Pow Wow’ bevraagt Theatergezelschap Minoux ons hoe wij, vanuit verschillende overtuigingen en tradities, zorgen voor onze ouders en ouderen met dementie. Wat vinden we vanzelfsprekend en wat ervaren we als een opgave? Waar botsen onze overtuigingen en wat kunnen we van elkaar leren?

Voorstelling

De voorstelling POW WOW begint om 15.00 uur, locatie is EVERTSHUIS Julianastraat 4 in Bodegraven. Aansluitend is er ook een Frans dinerbuffet van Koksvisie in ons Grand Café. De kosten hiervoor zijn € 21,00 per persoon. Fijn om met elkaar naar toe te gaan en na te kunnen praten over de voorstelling.

Speciaal voor deze voorstelling richtte MINOUX de ‘Bende van Alzheimer’ op: dansende zeventigplussers, die graag hun mening en vragen delen met het publiek. POW WOW is beslist geen traditionele theatervoorstelling, maar een humoristische ‘stamvergadering’ met dans, verhalen en muziek. Een voorstelling waarin je actief mag participeren maar ook een waar je rustig naar mag luisteren, kijken en jezelf verwonderen. De voorstelling leidt tot verbinding, nieuwe inzichten en het bespreekbaar maken van dit actuele vraagstuk. Zeker een aanrader voor mantelzorgers en mensen die in de zorg (met ouderen) werkzaam zijn. Om een indruk te krijgen van te voorstelling, hierbij alvast een voorproefje: https://youtu.be/SCg8QUfd_1w

Korting

Met de speciale promocode ‘LADIES2023’ kunnen zorgverleners en zorgpartners met 10 % naar deze prachtige voorstelling. Kaartjes kosten dan € 18,45 inclusief drankje.

Recensie

“POW WOW gaat van hard naar zacht, geruststellend naar verontrustend, bitter naar zoet, vrolijk naar droef. Ondanks de zwaarte slaagt de energieke en openhartige Bosua erin om het zowel grappig en luchtig als ontroerend te houden.”

Reserveren

Wil je meer informatie of kaartjes reserveren? Ga dan naar www.evertshuis.nl/minoux-pow-wow.