Samenvatting van de Dag van de Mantelzorg 2023

, , , , ,

Een stralende dag vol waardering en ontspanning voor mantelzorgers in Zoetermeer, Gouda en Waddinxveen! Ben jij benieuwd wat er allemaal is gebeurd? Je leest het hier!

Zoetermeer

In het Wapen van Zoetermeer vierden meer dan 80 mantelzorgers de landelijke Dag van de Mantelzorg met een feestelijke pubquiz, heerlijke hapjes en gezelligheid. Onder hen bevonden zich zelfs twee jarigen, voor hen is uiteraard gezongen én zij werden verrast met een mooi herfstboeket. De avond werd afgesloten met een dankwoord van Petra Pronk, directeur van Palet Welzijn, die benadrukte hoe belangrijk ontspanning is voor degenen die zich inzetten voor anderen.

Gouda

In Gouda kregen mantelzorgers twee dagen vol ontspanning, met een feel-good film, lekkernijen, en een scala aan workshops. Op vrijdag kwamen de mantelzorgers bijeen in het Filmhuis, waar zij hard hebben kunnen lachen om de film ‘Good luck to you, Leo Grande’. Tussendoor genoten zij van de heerlijke versierde cupcakes van Bakkerij Hartig en Zoet. Op zaterdag was het Vijfde Huis in Gouda gevuld met mantelzorgers die een dag lang in de watten werden gelegd. Wethouder Anna Van Popering-Kalkman opende de dag, waarna mantelzorgers genoten van handmassages, boekselen, en andere activiteiten die hen merkbaar ontspannen maakten. Een waardevol cadeau voor hun inzet!

Waddinxveen

Ook in Waddinxveen werden mantelzorgers in het zonnetje gezet met een hartverwarmend buffet en een toespraak van Born to be Babs Marjan van Hessen. De avond werd afgesloten met een lachwekkende foute bingo, waardoor de avond voor mantelzorgers compleet was!

 

Aan alle mantelzorgers, behulpzame vrijwilligers en anderen die deze Dag van de Mantelzorg 2023 tot een waar succes hebben gemaakt: hartelijk bedankt!